Ezt egy füvesember sem csinálta volna jobban!
7 tipp, amit a konyha szerelmeseinek tárunk most fel. Apróságnak tűnnek, de megmenthetik akár a vasárnapi ebédet.
A VILÁGSZÉP.HU YOUTUBE CSATORNÁJA: ITT
- A szárított füvek aromája erősebb, mint a frisseké. Egy evőkanál szárított fű két evőkanálnak felel meg.
- Fűszeres ecet elkészítéséhez egy marék friss fűszernövényt két hétig áztassunk 5-6 dl ecetben. Naponta rázzuk fel, majd szűrjük át egy jól zárható üvegbe.
- Füvek előkészítését ne vágódeszkán, késsel végezzük, hanem gyorsabb és hatékonyabb megoldás, ha egy konyhai ollóval egyenesen egy edénybe daraboljuk a füvet.
- A petrezselyemzöldet közvetlenül az étel elkészítése előtt adjuk hozzá, mert a főzéstől kesernyés lesz. Ha fokhagymaszagú a leheletünk, rágcsáljunk petrezselyemlevelet.
- A szárított tárkonyt használat előtt áztassuk meleg vízbe, hogy előjöjjenek az ízei.
- Fokhagyma tárolása olajban: hámozzuk meg a fokhagymagerezdeket, és tegyük őket olíva vagy valamilyen más olajba. A fokhagymát tartósító olajat később salátaöntethez használhatjuk.
- Ha pár szem rizst teszünk a sóba, akkor nem fog eltömődni a sószóró. Ha dupla adag ételt készítünk, akkor csak másfél annyi sót használjunk.
A VILÁGSZÉP.HU YOUTUBE CSATORNÁJA: ITT
Utolsó kommentek